středa 27. srpna 2014

Deep Breath


zdroj
Konečně je tady! 1. epizoda osmé série. Vím, že píšu už čtyři dny opožděně, ale blog jsem si boužel založila až dneska.
V tomhle díle se Moffat výjmečně drží docela při zemi a nevymýšlí nějaké popletené echtle-mechtle. Myslím si, že je to jeden z nejlepších ''uvaděčských'' dílů nového Doktora. Já osobně jsem si na Capaldiho docela rychle zvykla. Myslím si, že to určitě nebyl takový šok jako přechod z desátého na jedenáctého.
Další nová věc je znělka. Moffat se snaží vrátit celý seriál trošku víc do minulosti. Např. je starší Doktor, jako byli dříve, a taky znělka se víc podobá těm dřívějším. Třeba tím, že do ní dali Doktorův obličej.
Také  je tady záhadná Slečinka z úplného konce epizody. Někteří si myslí, že je to zregenerovyný Vládce. Jinde zase kolují zvěsti o tom, že je její zahrady jsou zamaskovaná Tardis a její rybníček se sloupem uprostřed je konzole. Nedávno jsem narazila na teorii, že by to mohla být River Song, se kterou jsme se poprvé setkali na planetě Knihovny, kde Doktor ji a několik dalších archeologů zachránil tím, že je uložil na harddisk. Tato posmrtná Riverřina verze dat skutečně psychicky Doktora navštívila. Mohla regenerovat? Kde by ale sehnala Tardis? Je možné, že by to ''nebe'' byl doopravdy Trenzalore a zahrady Doktorův rozložený hrob?
To by bylo pro Moffata typické: pohřbí Doktora tam, kde později vznikne ráj.

Bad Wolf & Clardis
 

Žádné komentáře:

Okomentovat